Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata
2017.04.22

Ingyenes képzés: Önkéntesség a hátrányos helyzetű családok megsegítésében

Tíz szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt 2017 április 22-én szombaton, azon a tematikus képzésen, amelyet a Nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.
Ingyenes képzés: Önkéntesség a hátrányos helyzetű családok megsegítésében

Az egészdélelőttös szeminárium központi témája a hátrányos helyzetű családok megsegítése volt, önkéntesség révén. A téma keretében Nagy Andrea és Haier-Sikolya Emma oktatók elméleti és gyakorlati ismereteket osztottak meg a résztvevőkkel, akiknek ugyanakkor lehetőséget adtak arra is, hogy saját tapasztalataikat elmeséljék és kielemezzék.

Az elméleti rész keretében szó volt a hagyományos és modern családmodellek jellemzőiről, a családdinamikáról, valamint a krízis fázisairól is, nemre és életkorra lebontva.

„A gyakorlati részben az önkéntesek saját tapasztalataikat is megosztották, konkrét eseteket vettünk elő és azokkal dolgoztunk, így az egész foglalkozásnak bizonyos fokig szupervíziós jellege is volt” – nyilatkozta Haier-Sikolya Emma, oktató.

A találkozó közös ebédeléssel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A szombati találkozó a Svájci-Román Együttműködési Alap társfinanszírozásával zajló Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben (VOLO) elnevezésű projekt keretében került megszervezésre. A projekt kezdeményezője a Nagyváradi Caritas Catolica, partner a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

A sorozat következő ingyenes képzése a fogyatékos felnőttekkel végzett önkéntesmunkával foglalkozik majd, május 6-án, szombaton 09–13 óra között. További információk és jelentkezés a volo.caritas@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon, a 0740203112-es telefonszámon.

Fénykép-galéria

Varadinet Web Development