Rețea regională de voluntariat în servicii sociale

Ştiri

30.01.2019
Miercuri, 30 ianuarie 2019, voluntarii de la Caritas Catolica din Oradea au livrat pachete de ajutor cu alimente durabile pentru 30 de persoane și familii care stau în locuințe improvizate din apropierea gropii de gunoi din Episcopia Bihor.
23.12.2018
Voluntarii și rezidenții au decorat în comun bradul de Crăciun al Căminului de bătrâni Sf. Elisabeta.
22.12.2018
elevii Internatului Szent László din Oradea, administrat de Caritas Catolica, au vizitat pe ps. László Böcskei, episcop romano-catolic, cu un scurt program de Crăciun de poezie și muzică.
22.12.2018
În 2018, personalul Caritas a întâmpinat participanții la aprinderea lumânărilor de Advent cu ceai fierbinte și gustări
13.12.2018
12 fete însoțite de două profesoare de la un liceu din Insula Jersey au împărțit sute de porții de mâncare și zeci de fulare și mânuși nevoiașilor de pe străzile din Oradea.
28.11.2018
Săptămâna trecuta, elevii Școlii Primare Benedek Elek au vizitat Centrul de Caritate de pe strada Spartacus. Cei mici nu au venit cu mâna goală.
08.11.2018
În cadrul săptămânii Școala Altfel, elevii Liceului Ady Endre XI.C din Oradea s-au oferit voluntari pentru o zi întreagă la organizația caritabilă catolică, sub indrumarea profesorilor Zoltán István și Andrea Unterlender-Mérai marți, 30 octombrie 2018.
10.10.2018
Ieri, personalul Digi24 din Oradea a pregătit un reportaj cu tinerii care fac voluntariat la Căminul Sf. Elisabeta.
09.10.2018
Fii alături de cei care au nevoie de tine! Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, Asociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea organizează evenimenul „Un milion de stele 2018” – cel mai amplu gest de solidaritate din România.
30.08.2018
Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 1 Septembrie în municipiul Oradea și va fi amplasată în Piața Unirii și duminică, 2 Septembrie, în orașul Salonta și va fi amplasată pe strada Corneliu Coposu, vizavi de Primăria Salonta. Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.
30.08.2018
În urmă cu 3 luni prietenii Caritasului au salvat o viață donând sânge pentru un pacient al Centrului de Îngrijire la Domiciliu. Acum apelăm din nou la bunătatea lor! D-nul GAVRIL LEUCE în vârstă de 84 de ani are mare nevoie de sânge. Dânsul a fost internat la Spitalul Județean Bihor, cu diagnosticul: cancer de vezica urinară. Pacientul este în stare gravă și are nevoie de multă sânge pentru tratament, însă spitalul nu îi poate asigura cantitatea zilnică necesară. De aceea el are nevoie de donatori pentru a rămâne în viață.
19.04.2018
Continuând tradiţia anilor trecuţi, în cadrul programului de voluntariat al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, săptămâna trecută, între 19–22 martie, 19 de elevi ai Şcolii profesionale HTL Mödling din Austria au muncit la renovarea clădirii Centrului Social Sfântul Iosif (fostul Spital Sf. Iosif).
19.04.2018
Traversează cel mai mare ghețar din Europa și strângfonduri pentru taberele gratuiteorganizate copiilor bolnavi din Tabăra Yuppi- aceasta este cea mai nouă inițiativă a lui Zoltán Szénási și Alpár Katona. Tinerii clujeni în vârstă de 37, respectiv 36 de ani fac sport de mulți ani, au în istoric mii de kilometri parcurși și zeci de vârfuri escaladate.
29.03.2018
Elevii claselor 0–4 Școlii Gimnaziale Aurel Pop din Oșorhei, alături de părinții lor au pregătit prăjituri de casă, pe care ulterior le-au dăruit rezidenților Căminului Sf. Elisabeta joi, 29 martie 2018, în cadrul proiectului Învățăm să dăruim.
19.02.2018
Luni, 19 februarie 2018.,voluntarii asociaţiei Caritas Catolica Oradea, sub îndrumarea episcopului László Böcskei şi al directorului József Rajna, au distribuit gogoşi şi ceai fierbinte celor adăpostiţi la azilul de pe str. Gutenberg din Oradea. Cele împărţite au fost asigurate de cantina socială Caritas, din donaţiile adunate anul trecut în cadrul evenimentului Un milion de stele.
15.02.2018
Uneori trebuie să suferi, ca să-i poţi ajuta pe alţii. Aşa au păţit şi tinerii voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica, care însoţiţi de directorul Jozsef Rajna au pornit joi, 15 februarie, să ducă pachete de alimente familiilor nevoiaşe care trăiesc lângă groapa de gunoi din Episcopia Bihor, în condiţii jalnice, căsuţe improvizate din carton, plăci de furnir şi bucăţi de nailon, fără încălzire, fără curent şi fără apă potabilă.
31.10.2017
Pe lângă orele educaționale și de sport, programul Școala altfel oferă posibilitatea liceenilor de a face ceva bun pentru nevoiași și pentru comunitate. Anul acesta peste 50 de elevi din Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea au ales să înfrumusețeze grădina Căminului de bătrâni Sf. Elisabeta din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea.
26.09.2017
Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, asistenții Centrului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea vor efectua măsurare gratuită de tensiune arterială și glicemie în data de 2 octombire, luni, la toate punctele de lucru din dieceză, după următorul program:
25.09.2017
Sub conducerea părintelui Pitó Lajos, nouă persoane dintre membrii Ligii Maria din Petreu au participat la muncă voluntară la Asociația Caritas Catolica Oradea. În cadrul acțiunii, participanții au oferit o mână de ajutor la sortarea hainelor pentru pachetele de ajutor oferite în cadrul programului de sprijin pentru oamenii străzii și familiile nevoiașe. Prin forța unită voluntarele au sortat în total peste 1500 de kilograme de haine folosite. La finalul zilei participanții au fost invitați la o masă caldă.
11.07.2017
O grupă de 10 persoane, formată din voluntarii şi coordonatorii de voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica Oradea şi a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, a participat la o vizită de studiu în Elveţia în perioada 26–29 iunie 2017, în cadrul proiectului VOLO, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Varadinet Web Development