Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
19.02.2018

Gogoşi pentru cei de la adăpostul de noapte

Luni, 19 februarie 2018.,voluntarii asociaţiei Caritas Catolica Oradea, sub îndrumarea episcopului László Böcskei şi al directorului József Rajna, au distribuit gogoşi şi ceai fierbinte celor adăpostiţi la azilul de pe str. Gutenberg din Oradea. Cele împărţite au fost asigurate de cantina socială Caritas, din donaţiile adunate anul trecut în cadrul evenimentului Un milion de stele.
Gogoşi pentru cei de la adăpostul de noapte

„Am intrat în perioada postului mare, când ne pregătim sufletesc pentru Paște. În acest interval de timp, toată lumea este chemată să facă un bine semenilor. Am venit aici şi noi, să vă dăm un mic semn, că nu sunteţi uitaţi, iar ajutorul venit de oriunde, înseamnă un mic plus de securitate şi echilibru în vieţile dumneavoastră. Cerem ajutorul Domnului, să putem împărţi tot ce vine din mâna Lui, să putem da, şi să putem primi şi accepta. Vă rog să primiţi cu drag acest mic cadou, gogoşile proaspete pregătite la Cantina Caritas, împreună cu ceaiul cald, oferite de elevii noştri” – cu aceste cuvinte s-a adresat episcopul Böcskei, oamenilor adunaţi în sala de mese a azilului. Cuvintele de îmbărbătare au fost primite cu recunoştinţă de cei cazaţi la azilul de noapte, care după ce au mâncat gogoşii cu gem şi au băut ceaiul cald, au rostit şi Tatăl nostru împreună, rugându-se împreună cu domnul episcop şi reprezentanţii Caritas.

După distribuirea care a avut loc în clădirea principală, episcopul şi directorul Caritas au vizitat şi persoanele cazate în containerele de locuit, amplasate în curtea azilului, în care erau şi câţiva bolnavi care nu au putut participa la eveniment. Au schimbat câteva cuvinte alese cu toată lumea şi au avut grijă ca şi persoanele mai retrase să primească din gogoşi.

„Am venit la distribuire ca voluntar, deoarece îmi pasă de soarta celor nevoiaşi, şi  cum suntem în perioada postului mare, mă simt obligat să transmit ceva din bucuria  preocupării şi din spiritul postului. M-am simţit foarte bine, a fost o plăcere să văd entuziasmul şi bucuria lor, şi faptul că ne-au primit cu plăcere” – a declarat la încheierea acţiunii Tibor Demeter, elev în clasa IX, unul din tinerii voluntari participanţi.

Varadinet Web Development