Rețea regională de voluntariat în servicii sociale

VOLO pentru ONG-uri

Ce este VOLO?

 

VOLO este un proiect iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, care face posibilă întâlnirea între cererea şi oferta de voluntariat din domeniul serviciilor sociale, în judeţele Bihor, Satu-Mare şi Sălaj, prin intermediul unei baze de date, accesibil şi on-line. Proiectul se realizează în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român. Partenerul de proiect este Organizația Caritas a Diecezei Satu-Mare.

 

Cum funcţionează?

Organizaţiile civile îşi pot înregistra proiectele la care au nevoie de voluntari pe pagina web www.volonet.ro, sau la unul dintre coordonatorii noştri voluntari (vezi verso). Pe baza preferinţelor comunicate, programul îi conectează la voluntarii corespunzători şi imediat se pot stabilii detaliile cooperării. ONG-urile totodată pot căuta în lista voluntarilor înscrişi, respectiv pot accepta sau refuza ofertanţii. Toate serviciile sunt gratuite.

Cu ce vă ajutăm noi?

În cadrul proiectului, pregătim peste o mie de potenţiali voluntari care se implică pregătiţi pentru situaţie, și care sunt conştienţi de responsabilitățile voluntariatului. Asigurăm contracte-cadru, imprimate tipizate precum şi ajutor la înregistrare pentru ONG-uri. Totodată îi pregătim pentru gestionarea corectă a voluntarilor prin forumuri tematice.

 

Ce beneficii aduce ONG-urilor cooperarea cu voluntari?

  • Pot ajunge la mai mulți beneficiari – „braţ extins”
  • Reduc sarcinile organizaţiei – resurse umane
  • Completează competenţa, aduce elan şi prospeţime
  • Valoare publicitară – îi face cunoscuți, îmbunătăţeşte aprecierile sociale
  • Extinde campania de 2 %
  • Îmbunătăţeşte calitatea vieţii beneficiarilor
  • Creşte sensibilitatea socială a voluntarilor şi îngrijiţilor

 

Varadinet Web Development