Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
21.03.2018 10:00
Organizator: VOLO

Curățarea râului Crisul Repede

In perioada 20-22 Martie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei se organizează o activitate de voluntariat pentru curățarea Crisului Repede. Actiunea ce dureaza 3 zile intre orele 10.00 si 16.00 (20-22 Martie 2018) vizeaza curatarea apelor si malurilor Crisului Repede intre Podul Densusianu si Podul Mareșal Constantin Prezan.
Curățarea râului Crisul Repede
In perioada 20-22 Martie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei organizam actiunea comunitara Curatarea Crisului Repede.
Voluntarii din cadrul proiectului The Green City Project 2, derulat de catre Fundatia Life Tineret au initiat aceasta actiune pornind de la convingerea ca APELE tarii noastre sunt un element esential in ecosistemul din comunitatea noastra, sunt sursa de apa fara de care viata nu ar putea fi prezenta, si totodata apele noastre impreuna cu malurile lor asigura habitatul multor specii de animale si un loc de relaxare de oameni.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor venim sa tragem un semnal de alarma catre comunitatea Oradea dar si catre oamenii care traiesc in Judetul Bihor asupra faptului ca SUNTEM RESPONABILI de protejarea calitatii si resurselor de apa si ca in contextul Schimbarilor Climatice avem responsabilitatea de a avea grija de raurile noastre ca de una dintre cele mai importante resurse de care depinde existenta si functionarea vietii umane.

Invitam la actiunea noastra de curatenie a Crisului Repede orice persoana – copil, tanar, adult care considera ca poate si trebuie sa ajute pentru ca raul care strabate comunitatea noastra sa nu fie poluat cu deseuri si sa-i redam acea frumusete care ne asigura un comfort emotional si psihic atunci cand ne plimbam pe maluri.

Pornim aceasta initiativa convinsi ca toti suntem responsabili de ce facem pentru ca raul nostru sa fie curat si nepoluat, toti incepand cu autoritatile locale, cu institutiile guvernamentale din judet, continuand cu Organizatiile non guvernamentale, media si cetatenii care traiesc aici.

Actiunea face parte din proiectul "THE GREEN CITY PROJECT 2" realziat de Fundatia Life Tineret cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul ERASMUS+.



CE VOM FACE?

Actiunea ce dureaza 3 zile intre orele 10.00 si 16.00 (20-22 Martie 2018) vizeaza curatarea apelor si malurilor Crisului Repede intre Podul Densusianu si Podul Mareșal Constantin Prezan.
Fundatia Life Tineret impreuna cu partenerii Administratia Bazinala de Apa Crisuri – APELE ROMANE, Master Adventure, ECOTOP Oradea si Asociaţia Oradea Civică si cu alti cetateni din comunitatea noastra vom curata apele dar si malurile pe portiunea respectiva.

CUM NE POTI AJUTA?
Avem nevoie de oameni atat in barci dar si pe uscat. Ne vom imparti pe grupe si vom curata deseurile pe care le punem in sacii de deseuri oferiti de PLASTOR TRADING, sponsorul nostru.

CUM TE POTI INSCRIE?
Simplu – apasa pe GOING aici la event si trimite-ne un email la adresa greencityproject2@gmail.com

Daca ai intrebari scrie-ne pe emailul de mai sus si iti vom raspunde sau suna la numarul 0745-656100 (Marius )

CE SA ADUCI CU TINE?
Ei bine, noi oferim manusi si saci !!!
Ar trebui sa porti o imbracaminte comoda si eventual sa ai o pereche de pantofi de schimb just in case.

UNDE NE INTALNIM?
In 20 Martie ne intalnim in parcarea de pe Strada Sovata (Parcare Sovata). Parcarea e langa malul Crisului Repede si de aici pornim actiunea de curatenie.

Vezi locatia cu ajutorul GoogleMaps
https://www.google.ro/maps/place/Parcare+Sovata/@47.0701876,21.9036805,16z/data=!4m5!3m4!1s0x4746487fc150584d:0x860948c45555d8c3!8m2!3d47.0704872!4d21.9089162?dcr=0

Pentru 21 si 22 martie vom publica locul de intalnire in zilele respective in functie de cum avanseaza lucrarile.

Multumim sponsorului nostru PLASTOR TRADING pentru saci si manusi.

Multumim lui Dan Dragos pentru imaginea superba pe care am folosit-o in acest eveniment !!!
Mai multe imagini frumoase cu Crisul Repede gasiti aici
http://www.oradeainimagini.ro/crisul-repede/#/

Te asteptam sa ne ajuti si sper sa ne vedem la rau !

Apele Romane: http://www.rowater.ro/dacrisuri/default.aspx, Master Adventure, Ecotop Oradea, Oradea Civica 2017, Plastor Trading

Mai multe detalii despre Erasmus+ gasiti aici
http://www.erasmusplus.ro/

Despre temele vizate în Erasmus+

Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educației, formării, tineretului și susține, pentru prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educației, formării, tineretului și sportului.
Varadinet Web Development